Massage

Visste du att det finns olika former av massage? Här på KomiForm erbjuder terapeuten Tommy Kärrman fyra massageformer. Alla former av massage har gemensamt att de ökar blodcirkulationen i musklarna, gör musklarna mjukare och mer elastiska, stärker ditt immunförsvar och hjälper dig att slappna av.

Klassisk svensk massage

Grunden för den vanligaste massageformen idag bildar systemet som utarbetades av sjukgymnasten och gymnastikläraren Per-Henrik Ling (1776 - 1839). Han utvecklade det som kallas för Klassisk svensk massage. Metoden är känd och uppskattad över hela världen.

Massageterapeutisk behandling

tl_files/Bildgalleri/nettans_massage_webben.png

Massageterapi är en utvidgad form av Klassisk svensk massage. Här har terapeuten fördjupade kunskaper inom anatomi, fysiologi, sjukdomslära och undersökningsmetodik.

Massageterapeuten antar sig aktuella problemområden i kroppen genom att bearbeta muskler, hud och bindväv. Muskelspänningar och obalans i kroppen kan lösas upp och besvär i rörelseapparaten kan botas eller lindras. Massageterapi används även mot sömnsvårigheter, tinnitus och andra problem.

Mer information om massageterapeutisk behandling

Taktil massage

Taktil massage är en mjuk massageform med omslutande beröring och varsamma strykningar som aktiverar beröringsreceptorerna. Behandlingen frisätter det lugnande och smärtlindrande hormonet oxytocin.

Taktil massage anpassas efter varje individ och massagen ges med respekt, omtanke och lyhördhet. Händerna är arbetsredskapet, hudberöringen kontinuerlig och med lugn rytm följer rörelserna på varandra.

Medicinsk fibromassage

Under 1990-talet utvecklades en speciell form av Taktil massage för patienter med kronisk smärta. Denna massageform kallas för Medicinsk fibromassage. Målet med behandlingen är att skapa en djup avslappning som hjälper kroppen att återhämta sig.

Effekten av behandlingen förstärks genom användning av värme och särskilt utvalda vegetabiliska oljor och gel. Under massagebehandlingen lyssnar du på avslappningsmusik.

Mer information om medicinsk fibromassage